Третият атентат срещу него се оказа успешен  Третият атентат срещу

...
Третият атентат срещу него се оказа успешен  Третият атентат срещу
Коментари Харесай

От бивша барета, през университетски преподавател до кандидат-президент - кой е Алексей Петров

Третият атентат против него се оказа успешен 

Третият атентат против някогашната барета Алексей Петров се оказа сполучлив. Днес той бе погубен в столичния квартал Драгалевци. Под патроните е попаднала и жена, която е тежко потърпевша.

Кой в действителност е Алексей Петров?

Роден е на 23 април 1962 година в Бабинци, Тетевенско. Произхожда от оскъдно селско семейство.

Завършва милиционерското приблизително учебно заведение в Пазарджик през 1981 година Работи 8 година в силите за сигурност и в силите за антитероризъм до началото на 1990 година

На 15 август 2002 година е осъществен несполучлив атентат против него.

През 2009 година е разгласен от тогавашния вътрешен министър Румен Петков за дълготраен конфиденциален помощник на контраразузнаването, след това и на ДАНС.

На 10 февруари 2010 година е арестуван и упрекнат за водач на незаконната група „ Октопод “, занимавала се с рекет и изнудване. През октомври същата година е пуснат под домакински арест, а обвиняванията са понижени до рекет и изнудване против 2 лица от 1998 и 2000 година

Бил е треньор на българския народен тим по карате. Президент е на Българската национална федерация карате.

Преподава в УНСС от края на 1990-те години. Защитава докторска дисертация по проблемите на фирмената сигурност в Специализирания теоретичен съвет на Академията на Министерство на вътрешните работи.

Алексей Петров е бил щатен чиновник в Държавна сигурност, ръководство VI, направление „ Т “.

На 7 юли 2011 година е издигната кандидатурата му за президент от група цивилен сдружения и от Инициативен комитет „ Единение и екипност “. Кандидат за вицепрезидент в началото се допуска, че ще е някогашната съдийка Душана Здравкова, само че след това става доцент доктор на техническите науки Николай Георгиев – някогашен боен аташе в посолството на България в Париж. Това е първата кандидатура за президентските избори.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР